Kakor (cookies) på trafikverket.se

Webbplatsen trafikverket.se använder kakor (cookies) för att förbättra och förenkla webbplatsen för dig som besökare.

Nödvändiga kakor

Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera och de kan inte stängas av. De används när du använder en funktion på webbplatsen som behöver ett svar, till exempel när du loggar in, fyller i ett formulär eller lagrar nödvändiga inställningar. Du kan ställa in så att din webbläsare blockerar eller varnar dig om dessa kakor, men då fungerar inte vissa delar av webbplatsen.


Funktionella kakor

Dessa används för ge dig förbättrad funktionalitet och tillhandahålla vissa hjälpverktyg. Syftet är att underlätta ditt besök på webbplatsen. Kakorna kan lagras av oss eller av företag som har skapat funktioner vi använder. Vissa av funktionerna kan sluta fungera om du inte tillåter dessa kakor.

Följande funktionella används på Trafikverket.

Namn: Favoriter i trafikinfo
Värd: www.trafikverket.se
Varaktighet: 999 dagar
Beskrivning: Används för att spara användarens favoriter i trafikinfokartan för väg och färja. Lagras i webbläsarens local storage istället för i en kaka.


Analyskakor

Dessa kakor tillåter oss att analysera hur webbplatsen används och hjälper oss i vårt arbete med olika anpassningar och förbättringar. Till exempel vilka sidor som besöks mest, och hur besökare tar sig runt mellan sidorna. Vi använder anonym och sammanräknad information vilket inte identifierar dig som person. Om du inte tillåter dessa kakor vet vi inte när du har besökt vår webbplats.

Följande analyskakor används på Trafikverket.

Namn: Matomo
Värd: etjanster.trafikverket.se
Varaktighet: 100 dagar
Beskrivning: Matomo är Trafikverkets webbanalysverktyg